Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g146g87kcal2.2g18.9g0.1g1.3g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g35g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Culinesse (Flora), annos 10g9g43kcal0g0g4.8g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.8g52kcal0g0g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana470g425kcal7.4g48.6g21.8g6g
Valittu annoskoko235g213kcal3.7g24.3g10.9g3g
Annoskoko puolitettuna118g106kcal1.9g12.2g5.5g1.5g
Arvot/100g100g90kcal1.6g10.3g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165