Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)966g309kcal31.9g43.5g0g0g
Hiiva 48g36kcal6.3g0.5g0.2g3.3g
Siirappi 406g1223kcal0.4g300.6g0g0g
Vehnälese 58g132kcal7.7g8.9g2.6g21.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)232g879kcal27.1g178.5g5.1g33.2g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 628g2154kcal64g439.5g7.5g22g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4704g9467kcal274.8g1943g30.8g160.4g
Valittu annoskoko2352g4733kcal137.4g971.5g15.4g80.2g
Annoskoko puolitettuna1176g2367kcal68.7g485.8g7.7g40.1g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881