Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g37.9g0.7g1.9g
Sokeri 28g115kcal0g28.3g0g0g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki33g19kcal2.8g1.7g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g67g56kcal0.7g12.2g0.3g1.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 24g169kcal0.1g0g19g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g1175kcal25.2g162g45.8g6.2g
Valittu annoskoko236g587kcal12.6g81g22.9g3.1g
Annoskoko puolitettuna118g294kcal6.3g40.5g11.5g1.6g
Arvot/100g100g249kcal5.3g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596