Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta59g211kcal7.6g40.9g1.2g2g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 51g207kcal0g50.9g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g20g144kcal0.2g0.2g16g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.6g6.5kcal0g1.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 40g14kcal0.1g2.8g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g1265kcal24.2g194.6g41.2g5.6g
Valittu annoskoko236g633kcal12.1g97.3g20.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna118g316kcal6.1g48.7g10.3g1.4g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.2g8.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095