Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp50g223kcal3.9g22g13.3g2g
Kohupiim (Tere)50g40kcal8g1.7g0g0g
Hapukoor (Tere)3.7g4.5kcal0.1g0.2g0.4g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g15g21kcal1.9g0g1.5g0g
Maissitärkkelys 2.3g8kcal0g1.9g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Kermavaahto, valio13g38kcal0.3g0.7g3.6g0g
Mustikka, Pakkasmarja94g31kcal0.5g6g0.6g3.1g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g753kcal29.4g70.6g38.8g10.2g
Valittu annoskoko236g376kcal14.7g35.3g19.4g5.1g
Annoskoko puolitettuna118g188kcal7.4g17.7g9.7g2.6g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709