Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.4g31kcal0g0g3.4g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 115g395kcal11.7g80.6g1.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana473g851kcal23.4g161.2g9.6g8g
Valittu annoskoko236g426kcal11.7g80.6g4.8g4g
Annoskoko puolitettuna118g213kcal5.9g40.3g2.4g2g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156263