Metukka-Makaronisalaatti

1. Pilko missä tahansa järjestyksessä juusto, metvursti, omena ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi, lisää myös tonnikala salaattipohjaan.

2. Keitä makaroni suolan kanssa, puoli kiloa kuivaa makaronia vastaa noin 1300g valmista tavaraa.

3. Lisää ensin makaroni salaattipohjaan ja sitten kermaviili.

4. Sekoita tasaiseksi.

5. Pistä tunniksi pariksi kylmään asettumaan.

Tästä hyvänmakuinen ja helppo salaatti vaikkapa illanistujaisiin (itse en ahneuksissani jaa-a tätä muille), luovuutta saa ja pitääkin käyttää, joten muuntele raaka-aineita mielesi mukaan, myös kevyemmäksi voi tämän tehdä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Anzmo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Venäläinen meetvursti (Kotivara)31g135kcal6.7g1.2g11.5g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 94g90kcal2.8g18.3g0.3g0.9g
Omena, keskikokoinen 200g13g4.2kcal0g0.9g0g0.2g
Kermajuusto 17% (Pirkka), annos 40g25g69kcal7.2g0g4.2g0g
Suolakurkku (Rainbow)13g3.7kcal0.1g0.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 50g66kcal1.3g1.6g6g0g
Tonnikala öljyssä 12g22kcal3.1g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g780kcal42.4g45.4g46g2.2g
Valittu annoskoko236g390kcal21.2g22.7g23g1.1g
Annoskoko puolitettuna118g195kcal10.6g11.4g11.5g0.6g
Arvot/100g100g165kcal9g9.6g9.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460625