Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 110g36kcal0.7g6.1g0.2g2.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 79g60kcal1.5g12.2g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.1g6.3kcal0.2g0.3g0.5g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 5.6g10kcal0.4g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana473g254kcal7.6g42g3.4g8.2g
Valittu annoskoko236g127kcal3.8g21g1.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna118g64kcal1.9g10.5g0.9g2.1g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242