Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)75g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 50g40kcal0.2g8.6g0.1g0.8g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana474g991kcal25.6g143.6g32.2g4.2g
Valittu annoskoko237g495kcal12.8g71.8g16.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna119g248kcal6.4g35.9g8.1g1.1g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148