Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 542g1860kcal55.2g379.4g6.5g19g
Sokeri 284g1151kcal0g283.2g0g0g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g7.9g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki334g187kcal28.4g16.7g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 275g393kcal34.4g0.8g28.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g667g560kcal7.3g122.1g2.7g12g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 238g1685kcal0.9g0g190.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4720g11745kcal254.6g1620.2g456.4g62.2g
Valittu annoskoko2360g5872kcal127.3g810.1g228.2g31.1g
Annoskoko puolitettuna1180g2936kcal63.7g405.1g114.1g15.6g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596