Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g240g1728kcal0g0g192g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 184g231kcal20.2g0.5g16.6g0g
Sokeri 136g552kcal0g135.9g0g0g
Ruislese (10g)64g131kcal9.6g16.6g2.8g25g
Vehnäjauho, sunnuntai416g1456kcal49.9g295.4g8.7g12.5g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Puolukka 480g186kcal2.1g32.6g2.4g12.5g
Maitorahka, Valio, 0,3400g260kcal44g16.8g1.2g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)320g208kcal10.2g15.4g11.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 96g121kcal10.6g0.2g8.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4736g9930kcal294.8g1070.4g487.2g100.2g
Valittu annoskoko2368g4965kcal147.4g535.2g243.6g50.1g
Annoskoko puolitettuna1184g2483kcal73.7g267.6g121.8g25.1g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557