Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1035g3552kcal105.5g724.7g12.4g36.2g
Sokeri 451g1832kcal0g450.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 266g1857kcal1.7g0g209.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g23.9g2.8g11.1g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g41kcal1.5g8g0.9g3.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen531g175kcal17.5g26g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4736g15421kcal261.2g2530.4g450.6g102g
Valittu annoskoko2368g7711kcal130.6g1265.2g225.3g51g
Annoskoko puolitettuna1184g3855kcal65.3g632.6g112.7g25.5g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780