Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 150g36kcal2.7g3.3g0.5g3.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi1.5g4.2kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 25g32kcal5.4g0g1.1g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia25g38kcal4.2g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana474g244kcal25.6g11.6g8.4g8.8g
Valittu annoskoko237g122kcal12.8g5.8g4.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna119g61kcal6.4g2.9g2.1g2.2g
Arvot/100g100g51kcal5.4g2.4g1.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454