Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 28g112kcal0g27.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g73kcal2.2g14.8g0.3g0.7g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%43g26kcal1.4g3.1g0.9g0g
Kananmuna kuoreton 47g68kcal5.9g0.1g4.9g0g
Korppujauho 16g59kcal1.7g12.1g0.2g0.9g
Manteli 15g93kcal3.6g1g8.2g1.1g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Kardemumma, annos 2g0.9g2.7kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen43g78kcal0.2g18.5g0.1g1g
Sokerivesikuorrutus 19g66kcal0g16.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana474g1168kcal30.4g191.6g29.4g7.8g
Valittu annoskoko237g584kcal15.2g95.8g14.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna119g292kcal7.6g47.9g7.4g2g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663