Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1500g361kcal27.2g33g4.5g34.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g325g91kcal1.9g19.3g0.6g8.1g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Lihaliemikuutio Maggi15g42kcal1.3g1g3.4g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 250g319kcal53.9g0g11.2g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia250g375kcal42.5g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4740g2440kcal258.4g116.4g84.8g86.4g
Valittu annoskoko2370g1220kcal129.2g58.2g42.4g43.2g
Annoskoko puolitettuna1185g610kcal64.6g29.1g21.2g21.6g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454