Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1049g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis1124g1259kcal247.3g0g33.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g30g219kcal0.3g0.3g24g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.2g0.4g1.3g
Sipuli (kuorittu)82g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Ketsuppi, Heinz53g54kcal0.5g12.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g3366kcal506g86.2g116.8g6.6g
Valittu annoskoko2376g1683kcal253g43.1g58.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna1188g842kcal126.5g21.6g29.2g1.7g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079