Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g302g3.9kcal0.9g0g0g0g
Suklaa tumma 603g3115kcal23.5g321.2g186.9g32g
Keltuainen, 20g, annos 20g121g77kcal4.2g0.2g30.2g0g
Sokeri 145g588kcal0g144.6g0g0g
Kuohukerma (Ingman)1206g4101kcal26.5g37.4g422.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g15768kcal110.2g1006.8g1278.4g64g
Valittu annoskoko2376g7884kcal55.1g503.4g639.2g32g
Annoskoko puolitettuna1188g3942kcal27.6g251.7g319.6g16g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916