Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 416g1427kcal42.4g291.1g5g14.6g
Sokeri 476g1931kcal0g475.4g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Ruokasooda 8g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka13g51kcal0g12.7g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g200g1460kcal2g2g159.9g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g160g50kcal5.4g7g0g0g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g400g280kcal48g16g2g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g500g220kcal1.5g50g2.5g8g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g11375kcal243.6g1716g374.8g45.2g
Valittu annoskoko2376g5688kcal121.8g858g187.4g22.6g
Annoskoko puolitettuna1188g2844kcal60.9g429g93.7g11.3g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615