Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1280g2835kcal224g0g217.6g0g
Punajuuri 640g246kcal6.4g44.2g1.3g16g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 200g569kcal31g0.4g49.9g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g128g14kcal1g2g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.1g0.3g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g7396kcal528.2g105.4g538.4g36.4g
Valittu annoskoko2376g3698kcal264.1g52.7g269.2g18.2g
Annoskoko puolitettuna1188g1849kcal132.1g26.4g134.6g9.1g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091