Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 56g227kcal0g55.9g0g0g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g22g7.7kcal0.8g0.9g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g55g36kcal6g2.3g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore5.5g1.4kcal0g0.5g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g51g177kcal6.1g35.8g1.1g1.5g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g27g198kcal0.3g0.3g21.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g1369kcal31.2g197.6g50.4g3g
Valittu annoskoko238g684kcal15.6g98.8g25.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna119g342kcal7.8g49.4g12.6g0.8g
Arvot/100g100g288kcal6.6g41.5g10.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329