Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g87g18kcal0.5g3.3g0.3g1.2g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha70g116kcal13.3g0g7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.3kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.9g5.4kcal0.2g0.3g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk25g10kcal0.4g1.9g0g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g330kcal30g17.4g15.8g7g
Valittu annoskoko238g165kcal15g8.7g7.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna119g83kcal7.5g4.4g4g1.8g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.7g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421