Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 132g32kcal2.4g2.9g0.4g3g
Vehnäjauho puolikarkea 5.3g18kcal0.5g3.7g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen88g29kcal2.9g4.3g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g8.8g25kcal1.7g0g1.9g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.4g32kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g270kcal15g21.8g11.8g6.4g
Valittu annoskoko238g135kcal7.5g10.9g5.9g3.2g
Annoskoko puolitettuna119g68kcal3.8g5.5g3g1.6g
Arvot/100g100g57kcal3.1g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204