Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g42g37kcal3.2g0.4g2.5g0g
Sokeri30g120kcal0g29.6g0g0g
Ruisjauho, 1 dl17g56kcal1.9g11.2g0.4g2.4g
Perunajauho 1dl=70g6.1g20kcal0g5g0g0g
Leivinjauhe 1.7g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Liivate 5.2g18kcal4.5g0g0g0g
Puolukka 31g12kcal0.1g2.1g0.2g0.8g
Sokeri17g71kcal0g17.4g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)44g109kcal1.1g1.6g10.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki44g24kcal3.7g2.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g942kcal29.2g140.4g28.2g6.4g
Valittu annoskoko238g471kcal14.6g70.2g14.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna119g236kcal7.3g35.1g7.1g1.6g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.5g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623