Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 16g48kcal2.9g7.7g0.2g1.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.5g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.8g6.5g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g31g47kcal0.3g1.9g4.1g0.2g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Ohrajauho 14g45kcal1.1g8.9g0.3g1g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 7.5g20kcal0.6g3.5g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g735kcal15.4g84g35.4g9.2g
Valittu annoskoko238g367kcal7.7g42g17.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna119g184kcal3.9g21g8.9g2.3g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694