Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)78g108kcal8.6g0.3g8.1g0g
Sokeri 15g60kcal0g14.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g11.1g0.2g0.6g
Perunajauho 1dl=70g18g59kcal0g14.4g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.5g0.9kcal0g0.3g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g106g169kcal7.6g16.9g7.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.8g5.1kcal0g1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g917kcal35.8g118.6g31.4g2.6g
Valittu annoskoko238g459kcal17.9g59.3g15.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna119g229kcal9g29.7g7.9g0.7g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179