Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 15g82kcal0.1g0.1g9.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu9g11kcal1g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Voi 60% rasvaa 7.5g41kcal0.1g0g4.6g0g
Sokeri23g91kcal0g22.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 150g58kcal0.2g12.2g0.1g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana477g772kcal9g111.6g30g6.6g
Valittu annoskoko239g386kcal4.5g55.8g15g3.3g
Annoskoko puolitettuna119g193kcal2.3g27.9g7.5g1.7g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557