Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 23g163kcal0.3g0.1g18.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai47g164kcal5.6g33.2g1g1.4g
Sokeri 23g93kcal0g22.9g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 0.9g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 18g5.4kcal0.5g0.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.9g7kcal0.6g0g0.5g0g
Raparperi 54g18kcal0.4g3g0.1g0.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 18g24kcal0.5g0.6g2.2g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g23g14kcal2.2g1g0.1g0g
Sokeri 15g62kcal0g15.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana477g1148kcal22.6g158.4g46.4g4.4g
Valittu annoskoko239g574kcal11.3g79.2g23.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna119g287kcal5.7g39.6g11.6g1.1g
Arvot/100g100g241kcal4.7g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574