Ranskalainen maalaisleipä

Hapanjuuri:

1 omena raastettuna
1 dl vettä (35 ast)
3 dl jauhoja

annetaan käydä lämpimässä 3 päivää, sekoita 3 krt/pv.

4. päivänä lisää:

2 dl vettä (35 ast)
3 dl jauhoja

anna seistä seuraavaan päivään.

5. päivänä leivo leivät:

10 dl vettä
1/2 pkt tuorehiivaa (ei pakollinen)
hapanjuuri
3 dl grahamjauhoja
n. 24 dl vehnäjauhoja
2 rkl suolaa

liota hiiva, lisää hapanjuuri ja jauhot.

Vaivaa koneella 10 min tai käsin 15 min. Lisää suola ja vaivaa suuremmalla nopeudella 5 min. Peitä ja anna nousta tunti, painele kasaan puolessa välissä.

Leivo neljä leipää ja kohota ne jauhotetuissa leipäkoreissa reilu tunti.

Paista ensimmäinen 5 min. 250 ast, sen jälkeen 200 ast. 25-35 min.

5. päivänä voit jakaa hapantaikinan puoliksi.

Loppu taikina säilyy n. viikon kylmässä.

"Herätä" se lisäämällä 2,5 dl lämmintä vettä ja 4 dl jauhoja.

Pidä muutama tunti kuumassa vesihauteessa.

Vähennä lisätyt aineet varsinaisesta leivontaohjeesta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 849 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g7g2.4kcal0g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 137g471kcal14g96g1.6g4.8g
Vesi91g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.8g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana477g949kcal28.4g193g3.2g10g
Valittu annoskoko239g474kcal14.2g96.5g1.6g5g
Annoskoko puolitettuna119g237kcal7.1g48.3g0.8g2.5g
Arvot/100g100g199kcal5.9g40.4g0.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=189633