Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha58g97kcal11.1g0g5.8g0g
Sipuli 16g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 19g6.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Lehtiselleri 11g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 117g34kcal0.7g6.2g0.2g2.2g
Punaviini 18g12kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana478g313kcal24.6g16.6g12g6.2g
Valittu annoskoko239g156kcal12.3g8.3g6g3.1g
Annoskoko puolitettuna119g78kcal6.2g4.2g3g1.6g
Arvot/100g100g66kcal5.2g3.5g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216