Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g55g173kcal12.3g1.4g13.1g0g
Nauris 72g20kcal0.7g3g0.2g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Punajuuri 55g21kcal0.5g3.8g0.1g1.4g
Oliiviöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Hunaja 4.4g15kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana478g636kcal27.6g28.6g44.6g7.8g
Valittu annoskoko239g318kcal13.8g14.3g22.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna120g159kcal6.9g7.2g11.2g2g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877