Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1339g283kcal16.1g45.5g2.7g28.1g
Viinietikka 56g12kcal0g0.3g0g0g
Oliiviöljy 16g138kcal0g0g15.6g0g
Sokeri67g272kcal0g66.9g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g335g74kcal3.3g15.1g0g6.7g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 4.5g11kcal0.6g0.9g0.2g1.8g
Mustapippuri 2.2g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 558g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4760g1590kcal40.4g259.2g37.2g74.4g
Valittu annoskoko2380g795kcal20.2g129.6g18.6g37.2g
Annoskoko puolitettuna1190g398kcal10.1g64.8g9.3g18.6g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649