Rahkapaistos

Ohje Karppilasta Päärynänaiselta.

Tämä annos on 1,5 x ap.

Vatkataan munat, lisätään suola, makeutusaine ja rahka.

Itse käytän teflonvuokaa, irtopohjakakkuvuoka käy hyvin myös (26 cm).
Uuni 200, voi vuokaan ja hetkeksi uuniin, niin että voi sulaa ja samalla vuoan reunat ovat rasvattu.

Lisätään sulanut voi rahkaseokseen, seos vuokaan ja uuniin n. 40 min.
Paistos ensin kohoaa ja siten laskee, se kuuluu asiaan.

Kypsyys voi tarkistaa myös paistoksen keskikohdalla sormella, jos on kiinteä, on valmis.

Kumotaan kun pikkuisen jäähtyy.

Alun perin resepti on Virosta ja siihen kuuluu 1 rkl mannasuurimoita.

Jätin ne pois ja se ei vaikuttanut makuun yhtään.

Kuuluu syödä kiisselin kanssa, eli kiisseli lautaselle ja pala rahkapaistosta päälle.

Olen syönyt ilmankin, mutta nyt löysin reseptin vadelmakiisseli a`la karppi, eli psyllium kanssa tehty.

Toimi loistavasti!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g105g766kcal1g1g84g0g
Kananmuna kuoreton 513g732kcal64.1g1.5g52.6g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g1749g1224kcal209.9g70g8.7g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g12g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4760g5445kcal550g145g290.6g0g
Valittu annoskoko2380g2722kcal275g72.5g145.3g0g
Annoskoko puolitettuna1190g1361kcal137.5g36.3g72.7g0g
Arvot/100g100g114kcal11.6g3g6.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=459619