Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g508g788kcal71.2g12.7g50.8g1g
Peruna, vanha, kuorittu 363g276kcal6.8g56.3g0.7g3.6g
Porkkana, tuore261g73kcal1.6g14.6g0.5g6.5g
Selleri, annos 50g36g5.1kcal0.4g1.1g0g0g
Lanttu 73g21kcal0.7g3.3g0.2g1.3g
Palsternakka 11g6.9kcal0.1g1.3g0g0.5g
Purjosipuli 7.3g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Persilja 15g4kcal0.2g0.2g0g1.2g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g20g18kcal0.6g0.7g1.4g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 1089g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4768g2389kcal163.4g180.8g107.2g28.8g
Valittu annoskoko2384g1194kcal81.7g90.4g53.6g14.4g
Annoskoko puolitettuna1192g597kcal40.9g45.2g26.8g7.2g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915