Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 935g225kcal16.9g20.6g2.8g21.5g
Purjosipuli 187g43kcal3.4g4.5g0.4g3.9g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Rypsiöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Flora kevyt margariini 40 400g35g130kcal0.2g1.1g14g0g
Kasvisliemi laimennettu 935g87kcal2.7g3.8g6.7g0.5g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g234g561kcal35.1g7.2g46.7g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4774g2698kcal120.2g82g204.4g52.8g
Valittu annoskoko2387g1349kcal60.1g41g102.2g26.4g
Annoskoko puolitettuna1194g675kcal30.1g20.5g51.1g13.2g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518