Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g5kcal0.6g0.6g0.1g0g
Maito, Kevyt19g8.6kcal0.6g0.9g0.3g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl5g17kcal0.7g2.8g0.3g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Nautajauheliha 15%50g103kcal9g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Riisi puuroutuva 16g55kcal1g12.1g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml16g24kcal0.3g0.4g2.3g0g
Paprikajauhe 0.3g0.8kcal0g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g833kcal40.6g101.4g28g6.6g
Valittu annoskoko240g416kcal20.3g50.7g14g3.3g
Annoskoko puolitettuna120g208kcal10.2g25.4g7g1.7g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420