Herkkusieni-kesäkurpitsawokki

Leikkaa sienet ja kesäkurpitsa viipaleiksi.

Jos kesäkurpitsa on pehmeä keskeltä, koverra siemenosa pois lusikalla.

Suikaloi sipuli.

Paista herkkusieniä hetki omassa liemessään.

Kaada lautaselle odottamaan.

Lisää pannuun rypsiöljy.

Vokkaa sipulisuikaleita hetki ja lisää pannulle kesäkurpitsaviipaleet.

Vokkaa pari kolme minuuttia ja kaada sienet takaisin pannuun.

Sekoittele ahkerasti.

Lisää joukkoon maapähkinät ja soijakastike.

Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Anna kiehahtaa kunnolla ja tarkista maku.

Nauti lisukkeeksi kalalle, broilerille, lihalle tai paistetulle tofuviipaleelle tai nauti sellaisenaan tai täysjyvä tms. riisin tai pastan kanssa.

Saat maapähkinöistä ruskean kuoren pois paahtamalla niitä hetken aikaa kuivalla pannulla.

Kaada talouspaperin tai pyyhkeen päälle ja hankaa kevyesti kämmenten välissä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Janisa84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 117g19kcal2.4g0.3g0.4g1.7g
Kesäkurpitsa zucchini 88g16kcal0.5g2.2g0.3g0.6g
Soijakastike 3.5g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g140kcal7g8.4g7.4g5.6g
Valittu annoskoko240g70kcal3.5g4.2g3.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna120g35kcal1.8g2.1g1.9g1.4g
Arvot/100g100g29kcal1.5g1.8g1.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284070