Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g26g158kcal5.5g1.7g14.2g0g
Sokeri 26g107kcal0g26.3g0g0g
Voisarvi croissant 26g96kcal2.1g10.4g4.9g0.6g
Kananmuna kuoreton 8g12kcal1g0g0.8g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.9g8.3kcal0.5g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.4g0.3g0.9g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Raparperi 88g30kcal0.6g4.8g0.1g1.2g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Fariinisokeri15g62kcal0g15.3g0g0g
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana479g1213kcal25.2g175g42.2g5.8g
Valittu annoskoko240g607kcal12.6g87.5g21.1g2.9g
Annoskoko puolitettuna120g303kcal6.3g43.8g10.6g1.5g
Arvot/100g100g253kcal5.3g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759