Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 225g1575kcal1.5g0g177.4g0g
Hunaja 420g1388kcal2.1g339.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.3g1g33.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1339kcal39.8g273.2g4.7g13.7g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.2g
Hasselpähkinä 98g628kcal13.8g3.3g59.5g17.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 901g321kcal1.4g64g0.8g18g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4788g11549kcal203g1384.8g552.4g98g
Valittu annoskoko2394g5775kcal101.5g692.4g276.2g49g
Annoskoko puolitettuna1197g2887kcal50.8g346.2g138.1g24.5g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623