Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 933g1250kcal99.3g19.3g86.4g2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g210kcal0g0g23.3g0g
Sipuli (kuorittu)187g50kcal2.4g9g0.4g3.2g
Vehnäjauho puolikarkea 65g224kcal6.7g45.7g0.8g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g467g140kcal4.7g28g0.9g0g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4788g3790kcal229.2g210g223.8g15.8g
Valittu annoskoko2394g1895kcal114.6g105g111.9g7.9g
Annoskoko puolitettuna1197g948kcal57.3g52.5g56g4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060