Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 3.7g1.6kcal0.4g0g0g0g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Flora Vanilla 12%7.8g15kcal0.4g1.2g0.9g0g
Puolukka 6.2g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g88kcal1.6g15.6g1.8g0.4g
Valittu annoskoko24g44kcal0.8g7.8g0.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g22kcal0.4g3.9g0.5g0.1g
Arvot/100g100g185kcal3.3g32.6g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133