Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.3g8kcal0g0.1g0.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g3g17kcal0.3g1.7g1g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g12g17kcal0.4g2.6g0.6g0g
Mansikka,pakaste Rainbow5.8g2kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g93kcal1.4g10.8g4.8g0.2g
Valittu annoskoko24g47kcal0.7g5.4g2.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g23kcal0.4g2.7g1.2g0.1g
Arvot/100g100g194kcal2.9g22.4g10g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100