Sitruunapiirakka

Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.2g4.2kcal0g1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1.2g4.4kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Vesi0.6g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g2.1g5.9kcal0.3g0g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio6.2g8.7kcal0.2g0.4g0.7g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3.7g0.9kcal0g0.3g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g118kcal1.6g13g6.2g0g
Valittu annoskoko24g59kcal0.8g6.5g3.1g0g
Annoskoko puolitettuna12g29kcal0.4g3.3g1.6g0g
Arvot/100g100g246kcal3.3g27.2g13g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=386260