Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)4.2g15kcal0.6g2.3g0.3g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Flora margariini 60, annos 10g1g5.6kcal0g0g0.6g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 2.1g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.2g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Fariinisokeri2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)4.2g2.7kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g1.2g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1g3kcal0g0.6g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Raparperi 4.2g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g100kcal2.8g15.2g2.4g2.4g
Valittu annoskoko24g50kcal1.4g7.6g1.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna12g25kcal0.7g3.8g0.6g0.6g
Arvot/100g100g206kcal5.8g31.4g5g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219