Kaalikääryleet

N. 2 kg:n valkokaalinpää

3 l vettä

2 tl suolaa

Täyte:

500 g jauhelihaa

2 dl keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita

1 sipuli

2 rkl voita

1 kananmuna

2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

2 dl kermaa

Kastike:

½ dl siirappia

1 dl kermaa

2 dl lihalientä

Koverra kanta ja keitä kaalinkerää 5 litran kattilassa ensin 10 minuuttia ja kuori pehmenneet uloimmat lehdet.

Laita kerä takaisin kattilaan ja keitä toiset 10 minuuttia.

Ohenna veitsellä lehtien tyviosien paksuimpia rankoja.

Tällä tavalla pitäisi kaalinkerästä saada ainakin 20 käyttökelpoista lehteä.

Keitä riisi kypsäksi miedosti suolatussa vedessä pakkauksen oheen mukaan.

Silppua sipuli ja kuullota se voissa.

Sekoita raakaan jauhelihaan sipuli, kypsennetty riisi, suola, pippuri ja kananmuna.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Aseta kunkin kaalinlehden tyveen pari kukkurallista ruokalusikallista täytettä, kääri alkuun yksi kierros, taita sivut ja kääri tiiviiksi paketiksi.

Aseta kääryleet voideltuun uunipannuun.

Sekoita kerma ja siirappi ja valele kääryleet seoksella.

Ruskista pinta ensin 20 minuuttia 225 asteen uuninlämmössä, alenna lämpö 150 asteeseen, lisää lihaliemi ja jatka kypsentämistä vielä vähintään tunti.

Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali11g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Jauheliha, sika-nauta 4.4g10kcal0.8g0g0.7g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)1.8g2.1kcal0g0.5g0g0g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl2.6g2.2kcal0g0.1g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Lihaliemi laimennettu 1.3g0.2kcal0g0g0g0g
Voi 0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g44kcal2g3g2.4g0.4g
Valittu annoskoko24g22kcal1g1.5g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g11kcal0.5g0.8g0.6g0.1g
Arvot/100g100g90kcal4.1g6.2g4.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247957