Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen5g36kcal0.1g0.1g4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai5g18kcal0.6g3.6g0.1g0.2g
Luumu kivetön, kuivattu 5g10kcal0.2g1.9g0g0.4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g4.1g5.9kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g181kcal2.8g21.2g9g1.2g
Valittu annoskoko24g91kcal1.4g10.6g4.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna12g45kcal0.7g5.3g2.3g0.3g
Arvot/100g100g374kcal5.8g43.8g18.6g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278