Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 5.5g1kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl2g13kcal0.3g0.1g1.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rusina 0.9g2.7kcal0g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g167kcal2.4g18.8g9g0.6g
Valittu annoskoko25g83kcal1.2g9.4g4.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g42kcal0.6g4.7g2.3g0.2g
Arvot/100g100g340kcal4.9g38.4g18.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980