Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.8g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g2.3g7.9kcal0g2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g2.3g7kcal0.4g1.2g0.1g0.3g
Vehnäjauho, sunnuntai2.9g10kcal0.4g2.1g0.1g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g4.5g14kcal0.8g2.4g0.1g0.6g
Voi, normaalisuolainen (Valio)1.1g8.1kcal0g0g0.9g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g3.8g2.3kcal0.4g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.8g4.4kcal0.2g0g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g116kcal4.8g16.8g3.4g2.2g
Valittu annoskoko25g58kcal2.4g8.4g1.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna12g29kcal1.2g4.2g0.9g0.6g
Arvot/100g100g236kcal9.8g34.3g6.9g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183