Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 3.9g12kcal0.7g1.9g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Naudanliha keskiarvo 2g3kcal0.4g0g0.2g0g
Sianliha keskiarvo 2g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g39kcal3g3.8g1g0.8g
Valittu annoskoko25g19kcal1.5g1.9g0.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna12g10kcal0.8g1g0.3g0.2g
Arvot/100g100g79kcal6.1g7.8g2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019