Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g8.4g2.8kcal0g0.6g0g0.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)2.4g17kcal0g0g1.9g0g
Sokeri3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g3.6g13kcal0.5g2.5g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g3.9g2.5kcal0.4g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g117kcal2g13g6.2g0.6g
Valittu annoskoko25g59kcal1g6.5g3.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g29kcal0.5g3.3g1.6g0.2g
Arvot/100g100g239kcal4.1g26.4g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574