Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g3.1g0kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 6.3g32kcal0.2g3.3g1.9g0.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.3g0.8kcal0g0g0.3g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Kuohukerma (Ingman)13g43kcal0.3g0.4g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g164kcal1g10.4g13.2g0.6g
Valittu annoskoko25g82kcal0.5g5.2g6.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g41kcal0.3g2.6g3.3g0.2g
Arvot/100g100g331kcal2g21g26.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916